ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות אשקלון
|
2131-09
28/06/2010
|
בפני השופט:
עמירם דננברג
|
- נגד - |
התובע:
סויסה עמרם
|
הנתבע:
חברת מירס תקשורת בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
מהימנים עליי דברי התובע ואני מייחס להם את מלוא המשקל שפנו אליו מטעם הנתבעת לקבל אצלם שירותים. וההצעות שהוצעו לו נמצאים במסמך ת/1.
אותו נציג של הנתבעת שאיתו ניהל התובע משא ומתן אף פנה בטלפון לחברת סלקום ונאמר לו ששם שדמי היציאה שלו מסלקום זה 3,240 ₪, והסכום הזה יוחזר לו כזיכוי ב-12 תשלומים. כמו כן הובטח לו GPS, וכן 2 מכשירי ספירטים למכונית שלו. לאחר שהעסקה בוצעה, בשלב הראשון, הנתבעת ניסתה לטעון שלא מגיעים לו ספירטים ולא GPS, ובסופו של דבר לאחר דין ודברים ומאחר שהתובע עמד על שלו הוא קיבל ספירטים וGPS.
כמו כן במסמך ת/1 נאמר לו שהוא צריך לשלם סך של 300 ₪ לחודש, יחד עם זאת בהסכם שחתם עם חברת מירס, נאמר במפורש שהתובעים יכולים לעלות את המחירים על פי חוק.
אחרי מספר חודשים פנה התובע לנתבעת עם כל הטענות שהיו לו גבי חשבונות שלפי דעתו היו מופרזים, והוא דיבר עם גברת שקוראים לו אליס, ואז זו פנתה לחברת סלקום ושם נאמר לה שדמי היציאה של התובע הם כ-12,000 ₪, וכדי שלא להפסיד סכום כזה גדול היא הציעה לו שיחזור ויתחבר בחזרה לסלקום וזאת עשה התובע. ומאחר וביטלו את הוראת הקבע נותקו הקווים שלו במירס, אבל המשיכו לחייב אותו בסכומים שהוא היה חייב לשלם מדי חודש בחודשו ואמרו לו שאם רוצה לעזוב את מירס צריך לשלם דמי יציאה בסך 3,500 ₪ וזאת סירב התובע לעשות.
אין ספק כי התובע, אחד הדברים העיקרים שהשפיעו על התובע לקבל את העסקה, הייתה העובדה שנאמר לו על ידי נציג הנתבעת שדמי היציאה הם 3,240 ₪ ושסכום זה יקבל ב-12 תשלומים מדי חודש בחודשו.
באשר לעניין החשבונות, מקבל אני את הסברי נציג הנתבעת שהסכומים שחוייב בהם לא היה מופרז, והיה בהתאם למה שהתובע היה צריך לשלם.
יחד עם זאת, עקב האינפורמציה הבלתי מדוייקת שקיבל התובע מנציג הנתבעת בקשר לסכום היציאה ממירס, נגרמו לתובע עוגמת נפש, טרדות ואי נוחות במשך כל התקופה שהוא השתמש במכשירים של הנתבעת.
לכן בגין כך מגיע לו פיצוי ואני קובע כי פיצוי זה יהיה בסך של 1,000 ₪.
ואני קובע כי על הנתבעת לשלם לתובע סך של 1,000 ₪ כאשר סכום זה נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.12.09 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ואגרת משפט בסך של 250 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
זכות ערעור תוך 15 יום בבית משפט מחוזי בבאר שבע.
ניתנה והודעה היום ט"ז תמוז תש"ע, 28/06/2010 במעמד הנוכחים.
עמירם דננברג, שופט בדימוס